miercuri

12 iunie, 2024

10 mai, 2021

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de luni prelungirea stării de alertă cu 30 de zile pe întreg teritoriul ţării, începând cu data de 13 mai, conform ordinii de zi publicate pe site-ul Executivului.

„Da, prelungim starea de alertă. Da, sunt unele măsuri care nu-şi mai au sensul. De exemplu, în ceea ce priveşte staţiunile montane cu schiul. Nu are sens să fie în hotărârea de guvern şi atunci vom scoate acele restricţii pentru schi, de exemplu. Avem nişte restricţii pe care le-am introdus în urmă cu două luni de zile, ele vor fi scoase, că nu au sens”, a explicat premierul Florin Cîţu.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 620 de cazuri noi de Covid-19, din 10.743 de teste efectuate, PCR și teste rapide. Este cel mai mic număr de noi infectări înregistrat după iulie 2020.


În secțiile de Terapie Intensivă erau internați luni 962 de pacienți cu Covid-19.

Doar București și județul Cluj mai sunt în scenariul galben, restul județelor având o rată de infectare sub 1,5 la o mie de locuitori, rata cumulată în 14 zile, media națională fiind de 1,07:

Premierul Florin Cîțu trimite miniștrii să promoveze vaccinarea

Premierul Florin Cîțu a anunțat luni că Guvernul se va implica în campania de vaccinare și că, de săptămânna viitoare, miniștrii vor merge la centrele de vaccinare pentru a răspunde întrebărilor românilor.


Premierul Cîțu a repetat că viitoarele măsuri de relaxare vor depinde de gradul de imunizare, precizând: ”Toate scenariile sunt pe masă”. Premierul a spus însă că starea de alertă va fi prelungită și că nu vor fi decise măsuri de relaxare înainte de 1 iunie.

„Cred că săptămâna viitoare vom avea tot Guvernul în stradă, în țară, miniștri și secretari de stat, la centrele de vaccinare. Trebuie să se implice tot Guvernul, direct, în această campanie și de săptămâna viitoare facem un fel de ședință de guvern în stradă, în care toți vom fi și vom vorbi cu cetățenii, le vom răspunde întrebărilor după ce ies de la vaccinare”, a spus premierul într-o conferință de presă.

 

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: