duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 martie, 2022

Portul Constanța este suprasolicitat de zeci de nave care așteaptă în larg să le vină rândul să intre în port, la descărcat, scrie Digi24.

Cele mai multe nave, încărcate cu mâncare, dar și alte bunuri, trebuiau să ajungă la Odesa, dar zona este înconjurată de armata rusă. Singura variantă este acum portul Constanța, unde traficul de mărfuri s-a dublat de când a început războiul în Ucraina.

Navele comerciale care staționează în largul litoralul românesc s-au înscris pe o listă de așteptare, pentru că toate danele portului Constanța sunt ocupate de containere pline cu mărfuri.


„Portul Constanța primește în acest moment un aflux de nave mult mai mare față de ceea ce opera în trecut, de aceea trebuie să lucreze 24 din 24 și trebuie să demareze toate aceste procese de descărcare mult mai rapid față de cum o făcea înainte”, a confirmat ministrul economiei, Florin Spătaru.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Liniile maritime care ne caută acum nu pot sta pe mare. Căutăm soluții pentru manevrarea de cantități mult mai mari de minereuri de fier, de cereale, de containere”, a declarat pentru Digi24 Viorel Panait, directorul unui operator portuar.

Pentru ca mărfurile descărcate la Constanța să ajungă la destinație, autoritățile au creat coridoare special pentru transportul rutier al acestora spre Republica Moldova și Ucraina.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: