duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 martie, 2022

Portul Constanţa a preluat traficul de mărfuri destinate Ucrainei, adică  aproximativ 7.000 de containere în plus pe zi, anunță ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, scrie News.ro.

“În Portul Constanţa, în acest moment, traficul de mărfuri a crescut în jur de 6.000 – 7.000 de containere în plus pe zi, pentru că tot ce mergea pe zona comercială în porturile ucrainene de la Marea Neagră în acest moment vine spre Constanţa.

Parte dintre ele sunt destinate Republicii Moldova, pentru că şi Republica Moldova se aproviziona de la Odesa. CNAIR a făcut un culoar special pentru transportul acestor acestor containere din portul Constanţa la vama Albiţa şi acest tip de transport este scutit de tot ceea ce înseamnă taxe de drum, de greutate. Acest lucru a fost decis de către CNAIR”, a mai afirmat Sorin Grindeanu.


Sorin Grindeanu a declarat şi că au fost suplimentate garniturile de tren dinspre Suceava: “S-au suplimentat toate garniturile de tren dinspre Suceava, vin cinci dacă nu mă înşel garnituri de tren zilnic.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pe fiecare din aceste garnituri de tren s-au adăugat vagoane în plus, oamenii circulă gratuit în România şi vor circula în continuare pe tot parcursul acestor evenimente pe care sigur cu toţii cred că ni le dorim să fie cât mai scurte, iar pacea să revină în Ucraina”, a afirmat ministrul transporturilor. 

“Pe relaţia Suceava – Bucureşti şi retur sunt 10 – 12 vagoane pe zi. Pe Sighet – Bucureşti  avem unul, două vagoane pe zi care se adaugă şi, de asemenea, pe toate celelalte. De exemplu, Iaşi – Suceava – Timişoara, circa două vagoane s-au adăugat la garniturile deja existente. Noi facem acest transport gratuit”, a transmis Sorin Grindeanu. 


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: