miercuri

18 mai, 2022

Poriect OUG/ Guvernul alocă în avans postului Radio Chişinău tot bugetul pe anul 2014

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 aprilie, 2014

Ministerul Finanţelor Publice a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanţă de Urgenţă, prin care se creează cadrul legal pentru ca Radio Chişinău să poată fi finanţat în avans, cu tot bugetul aferent anului 2014, se arată într-un comunicat al Ministerului de Finanţe.

Radio Chişinău este un proiect al Societăţii Române de Radiodifuziune, în colaborare cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, din cadrul Guvernului României. Postul de radio a fost lansat în 1 decembrie 2013.

Bugetul pentru 2014 este de 1,2 milioane de lei (RON) şi va fi folosit pentru finanţarea activităţii postului de radio, dar şi pentru amenajarea spaţiilor spaţiilor de producţie şi emisie ale acestui post de radio.


În absenţa acestei modificãri legislative, fondurile nu ar fi putut fi plãtite în avans în proporţie de 100%, ci doar în proporţie de 30%.

Categoriile de cheltuieli pentru care se vor efectua plãţi în avans, procedurile, precum şi alte detalii, vor fi stabilite ulterior, printr-o Hotãrâre de Guvern.

România îşi propune „păstrarea şi promovarea identităţii etnice, culturale, lingvistice şi religioase a comunitãţilor de români din afara graniţelor”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Decizia vine în contextul presiunilor asupra Republicii Moldova din partea Rusiei, care invocă drepturile rusonofilor din Transnistria şi Găgăuzia. România susţine apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană, o apropiere văzută ca benefică atât pentru românii de peste Prut, dar şi de populaţia rusofonă şi rusofilă.


Totuşi, tensiunile din Ucraina şi anexarea Crimeei, în urma unui referendum prin care populaţia s-a pronunţat pentru independenţă şi pentru alipire la Rusia, a sporit tensiunile şi în cele două regiuni ale Republicii Moldova. Cu atât mai mult cu cât, pe lângă independenţa autodeclarată a Transnistriei, în acest an a avut loc un referendum în care şi găgăuzii s-au pronunţat pentru independenţa regiunii. Conducătorul administrativ al acesteia, başcanul Găgăuziei, a ameninţat că, dacă Republica Moldova semnează Acordul de Asociere cu UE, regiunea va cere alipirea la Rusia.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: