miercuri

10 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 martie, 2022

Conform Institutului Naţional de Statistică,  populaţia a făcut o economie de 3,7% la consumul de energie electrică, în ianuarie, scrie Agerpres.

Consumul total de energie electrică a crescut în prima lună a acestui an cu 6,2% faţă de perioada similară a anului trecut, consumul industrial a fost mai mare cu 10,1%, iar cel cu iluminatul public a crescut cu 2%.

Producţia totală de electricitate a fost mai mare cu 5,9%, cea mai mare creştere fiind în zona regenerabilelor: cu 39% mai multă energie fotovoltaică şi cu 25% mai multă energie eoliană. Producţia în termocentrale şi hidrocentrale a scăzut cu ponderi între 1% şi 2%.

Importurile în ianuarie au fost mai mici şi ele cu 10,2%, în timp ce cantitatea exportată a scăzut cu 1% faţă de ianuarie 2021. Și consumul propriu tehnologic al reţelelor şi staţiilor electrice a scăzut cu 5,5%.Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: