luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 iunie, 2021

Reprezentanţi ai guvernelor din Polonia şi Spania au semnat la Madrid un acord de cooperare pentru dezvoltarea sistemului feroviar de mare viteză polonez ca parte a proiectului Hub-ul de Transport Solidaritatea (HTS), scrie Euractiv.

În timpul celei de-a 13-a consultări interguvernamentale polono-spaniole, secretarul polonez pentru HTS Marcin Horala a declarat că ”memorandumul este un semnal clar din partea partenerilor occidentali că HTS este o investiţie necesară, rentabilă şi foarte valoroasă pentru întreaga Europă Centrală şi de Est.“

De asemenea, el a remarcat faptul că Spania este unul dintre liderii mondiali în domeniul dezvoltării şi administrării de sisteme feroviare de mare viteză.


HTS este un hub de transfer planificat pentru culoarul Varşovia şi Lodz şi care va integra transportul aerian, feroviar şi rutier.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Acesta include construirea a aproape 1.800 km de linii feroviare de mare viteză şi 2.400 km linii ferate modernizate, precum şi un aeroport nou.

Aeroportul şi prima secţiune a sistemului feroviar sunt planificate a fi oferite transportului publicului în 2027.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: