vineri

21 ianuarie, 2022

Polonia, printre statele care au beneficiat de cele mai mari investiții chineze în 2020

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 aprilie, 2021

Polonia s-a numărat printre destinațiile favorite ale investițiilor chineze în 2020, potrivit datelor anunțate de Institutul Economic Polonez (PIE), citate de Euractiv.

Potrivit PIE, valoarea totală a proiectelor de investiții realizate de China în Polonia anul trecut s-ar ridica la circa un miliard de dolari. Doar două state europene ar fi reușit să atragă investiții mai mari, Germania – 2 miliarde de dolari și Franța – un miliard de dolari.

Majoritatea investițiilor chineze din Polonia sunt concentrate în proiecte logistice majore.


”Amploarea investițiilor este cu atât mai surprinzătoare cu cât 2020 a marcat cel mai slab nivel al ISD-urilor chineze în Europa din 2013. Anul trecut, China a investit 7,5 miliarde de dolari în Europa, cu 44% mai puțin decât în 2019”, au precizat reprezentanții PIE.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

La nivel global, investițiile chineze au scăzut de asemenea cu 37%, de la 53 de miliarde dolari la 34 miliarde dolari, față de recordul de 139 de miliarde dolari din 2017.

În trecut, investitorii chinezi s-au arătat relativ puțin interesați de țările din grupul Visegrad. Din 2019, cel mai mare flux de capital chinez a fost înregistrat de Ungaria (2,4 miliarde de dolari), urmată de Polonia și Republica Cehă, cu 1,2 miliarde de dolari și respectiv 1 miliard de dolari. Slovacia a rămas în urmă cu investiții chineze de doar 0,1 miliarde de dolari, reiese din raportul PIE.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr