sâmbătă

20 aprilie, 2024

12 aprilie, 2021

Polonia s-a numărat printre destinațiile favorite ale investițiilor chineze în 2020, potrivit datelor anunțate de Institutul Economic Polonez (PIE), citate de Euractiv.

Potrivit PIE, valoarea totală a proiectelor de investiții realizate de China în Polonia anul trecut s-ar ridica la circa un miliard de dolari. Doar două state europene ar fi reușit să atragă investiții mai mari, Germania – 2 miliarde de dolari și Franța – un miliard de dolari.

Majoritatea investițiilor chineze din Polonia sunt concentrate în proiecte logistice majore.


”Amploarea investițiilor este cu atât mai surprinzătoare cu cât 2020 a marcat cel mai slab nivel al ISD-urilor chineze în Europa din 2013. Anul trecut, China a investit 7,5 miliarde de dolari în Europa, cu 44% mai puțin decât în 2019”, au precizat reprezentanții PIE.

La nivel global, investițiile chineze au scăzut de asemenea cu 37%, de la 53 de miliarde dolari la 34 miliarde dolari, față de recordul de 139 de miliarde dolari din 2017.

În trecut, investitorii chinezi s-au arătat relativ puțin interesați de țările din grupul Visegrad. Din 2019, cel mai mare flux de capital chinez a fost înregistrat de Ungaria (2,4 miliarde de dolari), urmată de Polonia și Republica Cehă, cu 1,2 miliarde de dolari și respectiv 1 miliard de dolari. Slovacia a rămas în urmă cu investiții chineze de doar 0,1 miliarde de dolari, reiese din raportul PIE.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: