joi

4 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 iunie, 2016

visegrad
Reprezentanții Grupului Visegrad

Polonia a inițiat crearea unei Adunări interparlamentare care să includă țările Grupului de la Vișegrad – Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria – plus două țări vecine din zona Carpaților, Ucraina și România, informează Agerpres, care citează Ukraine Today.

Această inițiativă a fost anunțată de președintele Seimului (parlamentul polonez), Marek Kuchcinski, la un forum local de dezvoltare, care s-a desfășurat duminică la Truskaveț, oraș din regiunea Lvov din vestul Ucrainei.

”Vrem să le propunem partenerilor noștri cehi și ungari să înființăm o Adunare interparlamentară nu doar în formatul celor patru țări (din Grupul de la Vișegrad), ci care să includă și Ucraina și România”, a declarat Kuchcinski.


Potrivit președintelui Seimului, țările din regiunea Carpaților ar trebui să-și consolideze cooperarea pentru a dezvolta infrastructura și a îmbunătăți situația economică din regiune. În special Ucraina ar trebui să-și crească numărul de puncte de trecere la frontiera cu vecinii săi din vest, membri ai UE.

”Pentru moment, această cooperare este foarte slabă. Trebuie să să ne stabilim un obiectiv: să sporim numărul de puncte de trecere la frontieră, să îmbunătățim infrastructura dintre Ucraina și Slovacia, Ucraina și România, Ucraina și Polonia”, a declarat președintele parlamentului polonez.

Kuchcinski a anunțat că Polonia va prelua președinția Grupului de la Vișegrad la 1 iulie 2016.

Conceptul de Adunare interparlamentară va fi discutat în timpul Forumului Economic din Krynica-Zdroj (Polonia) între 8 și 10 septembrie 2016. Peste 3.000 de invitați din Europa, Asia Centrală și SUA sunt așteptați să participe la acest forum.


”Chiar și în condițiile războiului din Ucraina, vrem să întărim această cooperare. Dorim ca această cooperare a noastră dintre parlamente să fie unul dintre cele mai puternice instrumente care să impulsioneze NATO și alte țări să contracareze influența Rusiei și să o facă să-și înceteze acțiunile agresive”, a declarat Kuchcinski.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: