duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 noiembrie, 2019

Premierul polonez Mateusz Morawiecki (foto) a cerut marţi Bruxelles-ului să suprime paradisurile fiscale, care privează Uniunea de aproximativ 150 de miliarde de euro în fiecare an prin faptul că ajută multinaționalele să evite plata impozitelor.

Paradisurile fiscale trebuie închise, a spus premierul polonez, în discursul de politică generală prezentat în parlament înaintea învestirii guvernului.

Marţi seară, legislativul polonez a votat cu 237 de voturi pentru şi 214 împotrivă învestirii guvernului partidului conservator Dreptate şi Justiţie (PiS) pentru un al doilea mandat, după ce formaţiunea politică a câştigat alegerile din 13 octombrie.


„Uniunea Europeană pierde 150 de miliarde din impozitele pe companii şi nu vede acest elefant din sufragerie”, a mai afirmat Mateusz Morawiecki, citat de Agerpres.

Mateusz Morawiecki a mai spus că vrea să menţină rata de creştere a economiei poloneze la cel puţin două-trei puncte procentuale peste cea a zonei euro.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Conform agenţiei Moody’s, PIB-ul Poloniei ar urma să crească în acest an cu 4,4% şi cu 3,7% în 2020. În schimb, Comisia Europeană a revizuit în scădere în noiembrie previziunile de creştere pentru aceleaşi perioade, la 1,1, respectiv 1,2% din PIB.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: