sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 iulie, 2018

Grupul Poliţiştilor Rutieri din România îi cere preşedintelui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare deschisă, să nu promulge modificările la Codul Rutier, întrucât „numărul accidentelor rutiere, având cauză viteza excesivă, va creşte alarmant”.

Reglementările trebuie atacate la CCR, spun polițiștii, în opinia cărora presemnalizarea aparatelor radareste un „pariu cu viaţa cetăţenilor”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Reamintim că România a înregistrat anul trecut cel mai mare procent de morți în accidente rutiere – 98 la un milion de locuitori, fiind urmată de Bulgaria, cu 96 de decese în accidente rutiere la un milion de locuitori, potrivit Eurostat.


Argumentele Grupului Polițiștilor Rutieri:

  • nu respectă unul dintre cele mai importante principii ale Constituţiei, art. 22, alin. (1) «Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritatea fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate!
  • modificarea nu s ebazează pe niciun studiu şi niciun stat din Uniunea Europeană nu are astfel de restricţii.
  • Poliţie Rutieră va deveni ineficientă în depistarea celor care produc accidente rutiere, un bibelou inutil
  • Poliţia Rutieră va fi în imposibilitatea de a-şi execută misiunile şi de a controla respectarea limitelor de viteză pe drumurile publice.
  • În situaţia în care administratorul drumului public nu montează indicatoare de presemnalizare a radarelor, va fi un semnal pentru „teribilişti” de a călca pedala de acceleraţie la maxim, iar Poliţia Rutieră se va află în imposibilitatea de a proteja viaţa şi integritatea corporală a cetăţenilor, cum este prevăzut la art. 22 din Constituţie


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: