joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 ianuarie, 2020

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că foștii parlamentari Pro Romnânia care i-au fost ”alături” la moţiunea de cenzură şi la învestirea Guvernului au fost primiți în partid. E vorba de deputații Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Mircea Banias, Damian Florea și Liviu Balint.

Mircea Banias devine pentru a treia oară membru PNL, partid pe care l-a părăsit o dată pentru a se înscrie în PDL, iar a doua oară pentru PC. Damian Florea are cel mai bogat ”palmares politic”, calitatea de membru PNL aducîndu-i al optulea carnet diferit de partid. Cel mai ”modest” este Sorin Câmpeanu (fost ALDE, fost ProRomânia), Daniel Constantin și Liviu Balint trecând înainte de PNL pe la câte alte trei partide.

”Am aprobat un protocol de înglobare, de integrare în PNL a tuturor celor care au fost alături de noi la învestirea Guvernului,  care au fost alături de noi la moţiunea de cenzură şi care au decis să se alăture PNL. La nivel naţional, vor fi cooptaţi în structurile de conducere domnul rector Sorin Câmpeanu şi cu domnul fost ministru al Agriculturii Daniel Constantin”, a spus premierul.


Premierul Ludovic Orban a spus că mutarea politică este una ”oarecum logică”.

„Deci, Pro România a fost alături de noi la dărâmarea Guvernului PSD, după care a rămas alături de PSD şi a refuzat învestirea. Tot acest grup de colegi, practic, pot să le spun colegi începând de astăzi, nu au vrut să se întoarcă alături de PSD şi decizia lor a fost categorică de a susţine Guvernul PNL şi nu numai atâta, pentru că noi am purtat discuţii şi nu am făcut niciun secret din asta (…) Au luat această decizie de a fi alături de PNL şi de partea, să spun, sănătoasă a mediului politic şi nicidecum să rămână rătăciţi pe la uşile PSD… Aşa cum sunt alţii. Ca atare, e un pas normal, atât domnul rector Sorin Câmpeanu, care este o personalitate deosebită în domeniul educaţiei, cât şi Daniel Constantin, care a fost minstru al Agriculturii, şi alţi colegi, Mircea Banias, şi alţi parlamentari sunt practic începând de astăzi colegii noştri”, a explicat Ludovic Orban.

La data de 20 decembrie, premierul Ludovic Orban a declarat, la Timişoara, că parlamentarii care au demisionat de la Pro România au fost decisivi în formarea Guvernului pe care astăzi îl conduce şi că aceştia provin din zona de centru-dreapta. ”Dacă vor vrea, vor fi primiţi în PNL”, a anunțat premierul Orban.

Daniel Constantin, Sorin Câmpeanu şi alţi 14 membri fondatori, parlamentari, coordonatori de filială au demisionat din Pro România după ce Victor Ponta i-a suspendat din partid pe cei 5 parlamentari care au votat Guvernul Orban. Sorin Câmpeanu și Daniel Constantin au negociat în prealabil viitorul politic în schimbul voturilor de susținere a guvernului PNL.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: