joi

7 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 ianuarie, 2015

Liberalii vor iniția în noua sesiune parlamentară o moțiune de cenzură, după data de 28 februarie, când va fi finalizat programul de guvernare al PNL, a anunțat luni copreședintele PNL Alina Gorghiu.

„Ne dorim un stat care să aibă o guvernare care să pună deasupra interesului individual interesul colectiv, iar agenda publică să fie cea care dictează proiectele de anvergură ale Guvernului PNL. În momentul acesta, ca urmare a dialogului pe care l-am avut și cu premierul desemnat, Cătălin Predoiu, suntem în etapa în care se merge spre finalizarea proiectului de viziune guvernamentală, care trebuie depus într-o primă formă până pe 28 februarie. Documentul îl vom pune atât în dezbatere internă, cât și a societății civile. Vrem o dezbatere reală pe acest program”, a declarat Alina Gorghiu, într-o conferință comună cu copreședintele PNL Vasile Blaga.

Despre preluarea guvernării

Alina Gorghiu a explicat luni că, în ceea ce privește preluarea exercițiului guvernării, PNL își dorește alegeri anticipate.


„Opinia noastră nu s-a schimbat- ne dorim, în primul rând, alegeri anticipate. Desigur, știm că este un lucru care se poate îndeplini extrem de dificil.”, a spus Alina Gorghiu.

Liderul liberal a precizat că, după prezentarea programului de guvernare PNL, va fi depusă o moțiune de cenzură.

La rândul său, Vasile Blaga a precizat că PNL va iniția discuții cu toate partidele parlamentare, cu excepția PSD, cu privire la moțiunea de cenzură.

Priorități politice

Vasile Blaga a mai anunțat: ”Solicităm conducerilor Camerelor Parlamentului ca acea comisie care se ocupă de Codul electoral, condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor să se întrunească în 26 ianuarie pentru a începe discuţiile la noul cod electoral şi pentru a răspunde în acest fel aşteptărilor românilor aşa cum s-au exprimat ei prin vot în 16 noiembrie”, a spus liderul PNL.


Vasile Blaga a afirmat că liberalii susţin ideea adoptării unei noi legi a partidelor politice, care să faciliteze înregistrarea unui partid politic, prin reducerea numărului minim de membri la 500 şi renunţarea la criteriile teritoriale pentru strângerea de semnături de susţinere.

Vasile Blaga a mai precizat că PNL susţine adoptarea unei noi legi a finanţării partidelor politice, avansând ideea susţinerii financiare a formaţiunilor politice doar de la bugetul de stat, ”atât cât poate bugetul de stat”, dar și introducerea sistemului de alegere în două tururi de scrutin a primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene.

Proceduri interne

Liderii PNL au menţionat că o altă decizie a vizat declanşarea unui proces de identificare a candidaţilor ce vor fi susţinuţi la alegerile din 2016.

”Am decis ca în 2015 să facem un efort colectiv pentru a identifica persoane de la baza partidului şi din afara partidului care să reprezinte PNL în viitoarele alegeri locale şi parlamentare” , a afirmat copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Alina Gorghiu a menţionat că a fost convenită componenţa a două comisii tehnice, una pentru a stabili criteriile de unificare şi ponderile în cadrul organizaţiilor judeţene, iar alta pentru a rezolva problema unificării grupurilor parlamentare, care trebuie să-şi finalizeze rapoartele de activitate până în 21 ianuarie.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a anunţat convocarea la finalul lunii februarie a şedinţei Consiliului Naţional de Coordonare, în care vor fi aprobate deciziile politice ale partidului pentru perioada următoare.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Stagflația este cel mai mare pericol la adresa economiei globale și locale, a avertizat, miercuri, guvernatorul BNR Mugur Isărescu, precizând că noile date economice indică un avânt și...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: