miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 august, 2014

Preşedintele PNL Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că a dat în judecată guvernul, pentru anularea Ordonanţei 45 din 2014, care modifică legislaţia privind organizarea alegerilor prezidenţiale

Ordonanţa 45 introduce posibilitatea de a se vota oriunde în ţară, pe baza unei declaraţii pe propria răspundere, ceea ce, în opinia PNL, încurajează votul multiplu.

“PNL, prin mine, a dat Guvernul în judecată pentru anularea Ordonanţei 45 pe 2014, care modifică nepermis legislaţia specifică organizării alegerilor pentru alegerea preşedintelui României” , a anunţat, marţi, Klaus Iohannis.


Klaus Iohannis a spus că PNL a făcut apel de mai multe ori la Avocatul Poporului pentru a ataca ordonanţa, această instituţie nu a dat curs şi atunci PNL s-a simţit obligat să o atace în instanţă.

“Nu poate Guvernul, cu un candidat la preşedinţie, cu puţine zile înainte de alegeri, să modifice legislaţia care se referă la aceste alegeri. Victor Ponta, prin instrumentele guvernamentale, şi-ar crea un avantaj competiţional şi acest lucru îl considerăm, nu numai noi, ci şi Comisia de la Veneţia, inacceptabil. Am formulat astfel o solicitare de chemare în judecată a Guvernului, în care am invocat excepţia de neconstituţionalitate şi credem că instanţa va trimite la Curtea Constituţională ordonanţa, de unde vom avea un răspuns tranşant”, a mai spus preşedintele PNL.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Klaus Iohannis a adăugat că, dacă va rămâne neschimbată ordonanţa în vigoare, se creează premisa unei fraude electorale masive, favorizându-se votul multiplu.

“Această ordonanţă trebuie anulată. Întreaga ordonanţă este neconstituţională. Nu-l voi acuza niciodată pe Victor Ponta de fraudare a alegerilor, dar nici mie să nu mi se reproşeze că nu am făcut paşii legali pentru a ataca aşa ceva”, a mai afirmat Klaus Iohannis.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: