23 iulie, 2018

Primăria Municipiului București a aprobat luni Mitingul Diasporei, programat pentru 10 august, în Piaţa Victoriei. Decizia a fost luată după ședința de la PMB la care au participat reprezentanți ai SRI, ai Prefecturii, ai Poliţiei Capitalei, ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Transmitem organizatorului Protocolul aferent acestei manifestări și suntem pregătiți să asigurăm, în limita competențelor noastre legale, buna desfășurare a acesteia”, a declarat primarul Gabriela Firea, citată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.


PMB nu a autorizat inițial manifestaţia, deoarece prezența a unui milion de persoane, cât au anunțat organizatorii, ar fi pus în pericol siguranța participanților și a locuitorilor Capitalei, în opinia adminsitrației locale.

„Dacă se doreşte organizarea unui eveniment cu 10.000 de persoane, 100.000 de persoane sau 1.000.000 de persoane, teoretic, totul este posibil dacă organizatorul îşi asumă responsabilităţile ce decurg din lege şi toate instituţiile statului conlucrează pentru a garanta siguranţă cetatenilor”, declara săptămâna trecută Gabriela Firea.

La şedinţa de luni au fost invitaţi să participe şefii următoarelor instituţii: Jandarmeria, SRI, SIE, Prefectura Capitalei, Poliţia Rutieră, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Poliţia Locală, RATB, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, ISU, precum şi reprezentanţi ai direcţiilor din Primăria Capitalei cu atribuţii în acest domeniu.

Conform ONU, peste 3,4 milioane de români munceau în străinătate în anul 2015, dar datele INS indicau pentru 2016 doar 2,5 milioane.


În 2016, un număr de 207.578 de români au plecat la muncă pentru mai mult de 12 luni, comparativ cu 194.718, în 2015.

Aceasta înseamnă o întoarcere în momentul în care criza financiară globală a șters mai multe joburi din statele de destinație ale românilor și a temperat plecările – când numărul emigranților s-a prăbușit de la aproape 250.000 în 2009, la 197.985 în 2010.

Informațiile privind cetățeniile noi în UE, pentru 2016, vor fi disponibile abia în a doua jumătate a acestui an, dar avem deja cifrele referitoare la emigranții definitivi – numărul se apropie de perioada de vârf: 22.807 de români care și-au schimbat în acte domiciliul, cu aproximativ 50% mai mulți decât în 2015.

Este cel mai mare număr înregistrat după aderarea la UE și un nivel ce nu a mai fost atins din 1995.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: