luni

26 februarie, 2024

1 iulie, 2020

Planul de relansare propus miercuri de guvern prevedere realizarea unor investiții de mediu de circa 677,3 milioane de euro. Acestea prevăd stimulente pentru achiziția de autoturisme nepoluante, realizarea de investiții în infrastructura de reîncărcare a mașinilor electrice, precum și investiții în creșterea eficienței energetice a clădirilor.

La acestea se adaugă o serie de alte proiecte ce vizează dezvoltarea locală, cu impact asupra consumului de energie și implicit asupra mediului. Este vorba despre reabilitarea termică a blocurilor și modernizarea infrastructurii de termoficare – cu o valoare de alte circa 1,8 miliarde de euro.

Investiții de mediu vizează continuarea programelor Rabla și Rabla Plus. Cele două beneficiază de o alocare financiară cumulată în anul 2020 de 545 de milioane de lei.


Pentru dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare a autovehiculelor electrice în România, atât în localități, cât și la nivelul autostrăzilor, drumurilor naționale și europene – alocare financiară cumulată în anul 2020 este de aproximativ 268 de milioane de lei.

Continuarea programelor de dezvoltare a transportului „verde” prin finanțarea autobuzelor electrice/gnc în municipii și localități beneficiază de o alocare financiară cumulată de aproximativ 930 de milioane de lei.

Executivul propune și lansarea programelor de creștere a eficienței energetice în clădiri publice și private în anul 2020, cu o alocare financiară cumulată de aproximativ 813 milioane de lei, precum și implementarea programului de creștere a eficienței energetice în complexurile de producere a energiei. Programul beneficiază de o alocare financiară în anul 2020 de 628 milioane lei.

În plus, pentru acest an s-au alocat 59 de milioane de lei pentru demararea programului de reducere a emisiilor prin împădurirea terenurilor.


În ceea ce privește investițiile în dezvoltarea locală, Guvernul propune reabilitarea termică a 45.000 de clădiri, cu o valoare estimată de 8 miliarde de lei, precum și modernizarea infrastructurii de termoficare în 15 unități administrativ teritoriale, cu o valoare totală de 650 de milioane de lei.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: