sâmbătă

24 februarie, 2024

9 noiembrie, 2016

burse-panica-broker-telefonPiețele mondiale au fost aruncate în dezordine, după ce Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale din SUA.

Operatorii importanți de pe piață  se arată șocați, după ce contaseră pe sondajele care indicau faptul că Hillary Clinton ar fi învingătoare.

„A fost o baie de sânge pe piețe (de contracte derivate, n.r.) în ultimele câteva ore”,  a scris Craig Erlam, analist la Oanda Corp. în Londra, într-o notă adresată clienților, citatăt de Bloomberg.


Analistul citat s-a referit mai ales la piața valutară. „Piețele se poyiţionaseră înaintea votului, mizând  pe o victorie de rutină pentru Clinton”, a adăugat analistul londonez.

Marii jucători de pe piețele lumii nu au lăsat acestora nici o altă șansă decât pe cea a unei „băi de sânge” potrivit opiniilor citate de Reuters, încă de când se configura victoria lui Donald Trump în prezidențialele din SUA.

„Este un răspuns de tip șoc și uimire”, a declarat Brian Jacobsen, strateg șef al portofoliilor firmei americane de management de investiţii Wells Fargo.

Alți jucători văd partea bună: „În cazul în care lichidarea pozițiilor continuă zilele următoare, aceasta ar putea fi o oportunitate de cumpărare similară celei post-Brexit”, a declarat Bucky Hellwig, vicepreședinte la BB & T Wealth Management.


 

(articolul se actualizează)

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: