marți

18 ianuarie, 2022

Philip Morris – investiţie de 500 mil. euro în fabricarea, la Otopeni, a țigaretelor fără fum

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 iulie, 2017

Producătorului american de ţigarete Philip Morris a anunţat o investiţie de 490 milioane euro în fabrica de la Otopeni, într-o nouă unitate de producţie de stick-uri de tutun destinate produsului fără fum, Iqos, care va crea 300 de noi locuri de muncă în următorii doi ani.

În luna martie a acestui an, Philip Morris International a anunţat că a investit circa 300 de milioane de euro pentru transformarea unei fabrici de ţigări din Grecia într-o unitate de producţie de stick-uri de tutun destinate produsului fără fum.

De asemenea, concurentul British American Tobacco, cel mai mare producător de ţigarete din România, a anunţat că în 2017 valoarea investiţiilor făcute în fabrica de la Ploieşti a grupului va fi triplă faţă de estimările anunţate la finalul anului trecut, investiţiile atingând 60 de milioane de euro.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În luna aprilie a acestui an, reprezentanţii Philip Morris au prezentat, în cadrul unei întâlniri cu premierul Sorin Grindeanu, proiectul unei investiţii semnificative pentru piaţa din România, fără a da alte detalii.

”Este un proces de reconversie a fabricii care se va termina, în cea mai mare parte, până la finalul anului 2018. Cei 300 de noi angajaţi vor fi angajaţi în următorii doi ani, iar numărul total al angajaţilor va ajunge la 970”, a afirmat, citat de News.ro, directorul general al Philip Morris România, Branislav Bibic.
Fabrica de la Otopeni va produce exclusiv stick-uri pentru Iqos. O parte a producţiei va acoperi complet nevoile pieţei din România, unde numărul utilizatorilor de Iqos este estimat la câteva zeci de mii, iar restul va fi exportat, în principal, în state din Uniunea Europeană (UE).


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr