luni

17 ianuarie, 2022

Peste jumătate din gospodăriile suedeze sunt formate dintr-o singură persoană – o explicație pentru controlul pandemiei în această țară

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 septembrie, 2020

Focarele din gospodării sunt un vector important de transmitere în comunitate a noului coronavirus, conform unei cercetări realizate de Universitatea din Florida. Ceea ce înseamnă că mărimea familiilor ar putea explica parțial diferențele înregistrate de evoluția pandemiei în diverse țări.

De exemplu, faptul că Suedia are numeroase persoane care trăiesc singure ar putea constitui un atuu și o explicație pentru rata mică de transmitere a noului coronavirus în această țară.

„Rolul gospodăriilor în transmiterea socială este destul de semnificativ”, a declarat Yang Yang, biostatistician la Universitatea din Florida, pentru Business Insider.


În Suedia, mai mult de jumătate din gospodării sunt alcătuite dintr-o singură persoană. O treime din persoanele în vârstă din acest stat locuiesc singure, comparativ cu una din cinci în Grecia sau Spania.

De asemenea, Suedia are una dintre cele mai coborâte ponderi de gospodării cu mai multe generații, media membriilor unei familii fiind de numai 2,2 persoane.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Această situație, printre altele, a permis declinul rapid al epidemiei în Suedia, în pofida faptului că școlile, restaurantele, barurile și sălile de sport au răams deschise pe întreaga perioadă a pandemiei.

Explicația este verificabilă în sudul Europei, Italia și Spania, în special, unde Eurostat arată o pondere ridicată a gospodăriilor cu mai multe generații, iar epidemia de Covid-19 s-a propagat rapid.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr