vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 februarie, 2017

Un grup de 154 de parlamentari francezi, de toaate culorile politice, i-au cerut președintelui François Hollande recunoașterea Statului Palestina.

„Franța trebuie să demonstreze dorința sa de a ieși din impas în acest conflict reafirmând solemn, în numele dreptului inalienabil la autodeterminare, că poporul palestinian are motive serioase pentru a dispune de un stat.Aceasta ține cont de respectarea dreptului internațional, precum și a securității Israelului”, i-au scris acești parlamentari șefului statului.

Domnule președinte, arătați-vă la înălțimea mizei și nu ratați această întâlnire cu istoria, recunoscând din acest moment Statul Palestina”, se solicită în apelul celor 154 de deputați, citat de France24.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Franța are 348 de senatori și 577 de deputați.

Deputații au adoptat în decembrie 2014, cu 339 voturi pentru și 151 împotrivă, o rezoluție socialistă pentru recunoașterea statului Palestina. Prin acel text, deputații cereau guvernului francez să facă același lucru.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: