joi

28 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 august, 2020

Peste 152.000 de elevi au revenit luni la şcoală în nordul Germaniei, în landul Mecklenburg-Pomerania de vest, primul din cele 16 landuri unde se încheie vacanţa.

Pentru a reduce la minim riscul de infectare cu noul coronavirus, elevii au fost împărţiţi în grupuri care nu trebuie să se amestece și au fost stabilite reguli clare de distanțare socială.

Jan Bonin, director la o şcoală generală din oraşul Rostock, s-a declarat încrezător că va fi un start bun. Măştile sunt obligatorii pe holuri, iar elevii preocupaţi sau nesiguri în legătură cu noile norme sunt întâmpinaţi de profesori şi primesc sprijin, scrie Agerpres, subliniind că elevii care nu poartă mască nu vor fi toleraţi.


Tot luni au reînceput cursurile în unele şcoli din landul Schleswig-Holstein, iar joi se redeschid și unitățile din oraşul-port Hamburg.

Săptămâna viitoare se reiau cursurile şi în şcolile din Berlin şi Brandenburg, precum şi în cel mai populat land, Renania de Nord – Westfalia, precum şi în restul landului Schleswig-Holstein.

În România, anul școlar 2020 – 2021 începe pe 14 septembrie și nu se știe încă dacă orele se vor desfășura integral la clasă ori va exista un sistem mixt.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: