sâmbătă

22 iunie, 2024

2 martie, 2024

Peste 120 de persoane au fost reţinute în toată Rusia în timpul funeraliilor liderului opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi. Acesta a fost înmormântat vineri în capitala Rusiei, pe fondul unor măsuri stricte de securitate, scrie EFE, citată de News.ro.

Deşi înmormântarea a avut loc la Moscova, cel mai mare număr de arestări a fost înregistrat în oraşele siberiene Novosibirsk şi Omsk, unde până la 35 de persoane au fost trimise la secţiile de Poliţie, potrivit organizaţiei OVD-Info, care monitorizează drepturile deţinuţilor. Mai multe persoane au fost reținute la Sankt Petersburg, Tiumen, Voronej și în alte 14 orașe.

La Moscova, 14 persoane au fost arestate, în timp ce în capitala Uralilor, Ekaterinburg, considerat cel mai liberal oraş din ţară, au fost arestate în jur de zece persoane.

La Moscova, reținerile au avut loc chiar în fața bisericii unde s-a ținut o slujbă pentru Navalnîi și la cimitirul unde a fost înmormântat.

În mai multe orașe din Rusia, oamenii s-au adunat pentru a cinsti memoria lui Alexei Navalnîi.


Funeraliile de la Moscova s-au petrecut fără incidente majore, atât în ​​jurul bisericii Mariino, cât şi în cimitirul Borisovo unde a fost înmormântat liderul opoziţiei.

Cimitirul situat în sud-estul Moscovei a fost nevoit să închidă şi să-şi redeschidă porţile în mai multe rânduri din cauza fluxului mare de oameni care doreau să-şi ia rămas bun de la Navalnîi.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: