joi

8 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 aprilie, 2021

Fondul de investiții Thoma Bravo, specializat în plasamente private equity în firme de tehnologie, a anunțat luni că a ajuns la un acord definitiv pentru achiziția, cu 12,3 miliarde de dolari, a companiei Proofpoint, specializată în servicii de securitate cibernetică.

Acționarii Proofpoint vor primi câte 176 de dolari pe acțiune, cu 34% peste cotația de închidere a sesiunii bursiere din 23 aprilie și cu 38% mai mult decât media cotațiilor de închidere din ultimele trei luni, ponderată cu volumele tranzacționate, potrivit unui raport al acesteia trimis la bursa americană NASDAQ, citat de Intrado.

Este una dintre cele mai mari tranzacții bursiere din domeniu, valoarea sa fiind de peste 9 ori mai mare decât ce a obținut UiPath, prin oferta de acțiuni în urma căreia s-a listat la Nwe York Stock Exchange.

(Citiți și: „UiPath a strâns 1,34 miliarde de dolari prin Oferta Publică Inițială derulată la Bursa de la New York”)


După finalizarea tranzacției, Proofpoint va fi delistată de la bursă. Compania a obținut în anul 2020 venituri de peste 1 miliard de dolari din vânzarea de soluții cloud de securitate cibernetică și de conformare destinate companiilor de profil.

„Credem că odată ce va fi delistată, compania va deveni și mai agilă și mai flexibilă pentru a putea continua să investească în inovare și a-și construi poziția de lider, în ciuda amenințării concurenței”, a declarat Gary Steele, președintele Proofpoint.

Thoma Bravo și-a dublat investițiile în sectorul software și tehnologie. A achiziționat furnizorul de servicii de tranzacționare online Calypso Technology și firma de soluții de date Talend în martie, potrivit Reuters.

Proofpoint a fost fondată în anul 2002, la Sunnyvale, California, de către inginerul Eric Hahn, fost drector de tehnologie (CTO) al Netscape Communications (cunoscut pentru Netscape , unul dintre primele browsere de internet), potrivit Startup Cafe, care a prezentat raportul Proofpoint.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: