joi

2 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 septembrie, 2017

Poliția de frontieră a interceptat duminică dimineață, în Marea Neagră, un pescador cu 87 de imigranți ilegali. Reamintim că este al treilea vas cu refugiați depistat în apropierea țărmului românesc, în mai puțin de 30 de zile.

Reamintim că alte două vase cu imigranți (fiecare cu aproximativ 60 imigranți, majoritatea din Siria și Irak), au fost depistat pe 13 și 21 august.

De la începerea crizei refugiaților a mai existat un singur vas cu imigranți surprins în apele teritoriale românești, în februarie 2015.


Vasul avea la bord 87 de persoane, dintre care 48 bărbați, 16 femei și 23 de copii.

„În data 03.09.2017, în jurul orei 06.35, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR au detectat un pescador suspect în Marea Neagră, la aproximativ 14 mile marine est de Midia, la frontiera maritimă, în afara apelor teritoriale, navigând spre țărmul României. Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu două nave din cadrul Grupului de Nave Constanţa şi Mangalia pentru identificarea ambarcaţiunii, cu sprijinul și a două nave aparținând ARSVOM (Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare)”, informează Poliția de Frontieră.

Nava nu a răspuns avertismentelor poliției de frontieră și nu s-a oprit pentru a fi efectuate verificările specifice, continuându-si deplasarea spre țărmul românesc.

Barca a fost însoțită de navele Gărzii de Coastă și s-a oprit la malul mării în jurul orei 10:00, în apropierea portului Midia.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: