vineri

1 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 august, 2020

Începând cu 11 august, ora 0.00, toate zborurile dinspre Spania vor fi anulate, iar toți cei care se intră în România venind din această țară, indiferent de naționalitate, vor intra în auto-carantină, timp de 14 zile,

Măsura este efect al introducerii Spaniei pe lista țărilor din zona galbenă, conform actualizării făcute de Institutul Național de Sănătate Publică.

Criteriul includerii pe această listă este o rată cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile, raportată la 100.000 de locuitori, mai mare decât cea înregistrată în România în perioada similară.


Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică și se aprobă de Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Spania a înregistrat în ultimele două săptămâni 89,4 cazuri la 100.000 locuitori.

Restul statelor, care nu apar pe „lista galbenă” elaborată de România, sunt în „zona verde”,  fără niciun fel de restricții la intrarea în România.

Italia extinde până la 7 septembrie carantina obligatorie pentru persoanele venite din România 

Guvernul italian a decis să prelungească până la 7 septembrie măsura prin care persoanele venite din România sau Bulgaria au obligația de a sta 14 zile în izolare la domiciliu. Persoanele care vin din cele două țări au obligația să anunțe autoritățile sanitare italiene.


La intrarea în Italia, acestea vor completa un formular cu adresa şi numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: