vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 aprilie, 2021

Percheziții au loc marți, într-un dosar privind zădărnicirea combaterii bolilor, la sediul unei firme suspectate că ar fi vândut, împreună cu pachetele turistice, și certificate de teste Covid-19 negative false.

Poliția Capitalei și anchetatori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au identificat până acum 11 persoane care, pe lângă pachetele turistice pentru vacanțele în străinătate, ar fi beneficiat și de adeverințe medicale falsificate ce atestau că nu sunt infectate cu SARS-CoV-2, conform unui comunicat al Poliției Capitalei.

Procurorii au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și pentru fals în înscrisuri în acest caz.


Au fost ridicate mai multe documente, iar administratorul agenției de turism care este bănuit de aceste fapte penale urmează să fie audiat.

Testele false ar fi fost vândute împreună cu pachete de vacanță, începând din luna ianuarie, pentru ca turiștii să poată intra pe teritoriul unor state ce le impun străinilor această condiție.

Pe adeverințele false apare numele unei clinici medicale din Tulcea, dar reprezentanții acesteia spun că nu au nicio legătură cu agenția de turism.

În România au fost depistate până acum mai multe astfel de cazuri de teste falsificate pentru a scăpa de carantină în timpul vacanței în străinătate.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În februarie, poliștii din Maramureș au destructurat o rețea ce falsificaasemenea certificate medicale, în schimbul unei sume de 200 de lei. Polițiștii au reținut atunci doi suspecți care au fost plasați sub control judiciar timp de 60 de zile.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: