joi

23 mai, 2024

9 decembrie, 2019

Mai multe percheziții sunt în desfășurare luni dimineață, la sediul PSD Arad și la locuințele a doi deputați din acest județ și a unui senator din Caraș Severin, precum și la sediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, într-un dosar de luare și dare de mită, dar și trafic de influență.

DNA a comunicat că este vorba de o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție săvârșite în perioada 2016-2019.


Printre cei vizați de procurorii DNA se află: deputatul PSD Florin Tripa, care a fost adus la audieri cu mascații, deputatul PSD Dorel Căprar (Arad) și senatorul PSD Ioan Chisăliță (Caraș Severin), potrivit Mediafax.

„Habar nu am de ce m-au chemat. Mi-au venit la șase dimineața, acasă. Eram în drum spre aeroport. Am înțeles că și ceva percheziții la sediul PSD Arad. Au venit la 6.00 dimineața, mi-au speriat copilul. Au spart ușa… la figurat. M-am prezentat aici. Declarăm ce e de declarat și vorbim după”, a declarat Florin Tripa, citat de pressalert.ro.

La finalul audierii, acesta a declarat că are calitatea de suspect într-un dosar de trafic de influență.

Conform Digi24, ancheta a început în urmă cu aproape un an, de la informații despre șpăgile, între 50 și 100 de euro, care s-ar da la cântarul de la vama Nădlac 2, pentru a nu se consemna greutatea prea mare a unor TIR-uri. Nădlac 2 este punct obligatoriu de oprire pentru toate TIR-urile care ies din țară.


Vizat în dosar este și Cristian Ilie Ispravnic, șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, care este și consilier judeţean în Arad.

Potrivit anchetatorilor, o parte din șpagă ar fi ajuns la câțiva dintre șefii DRDP Timișoara, instituție condusă de Cristian Ispravnic. El a fost susținut să ocupe această funcție de liderul PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, unul dintre suspecții DNA, audiat și de DIICOT în dosarul permiselor de port-armă de la Caraș-Severin

Pressalert.ro mai scrie că șeful DRDP Timișoara l-a promovat în luna august pe Mircea Andrei Lucaciu în funcţia de şef al Departamentului de Venituri, având rolul de coordonator al activităţii de cântărire şi verificare a autocamioanelor la punctele de trecere a frontierei din Arad, Timiş și Caraş-Severin.

În 2013, Andrei Lucaciu a fost condamnat la zece luni de închisoare pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic cu migranți când lucra în vama Nădlac 2.

De asemenea, a mai fost angajat și Vasile Alin Băeţan, condamnat și el la trei ani de închisoare cu suspendare după ce în 2006 a cerut șpagă 1.500 lei de la un camionagiu.

În plus, Mirel Pașcu, fostul primar PSD din Bocșa, a fost angajat șeful departamentului juridic al DRDP Timișoara. Sursa citată amintește că Pașcu a fost percheziționat și audiat ca suspect de DIICOT în dosarul de la Caraș-Severin legat de gruparea de la Serviciul arme, explozivi, substanțe toxice.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: