miercuri

5 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 iunie, 2021

Costel Alexe Mihai Chirica Iasi
Costel Alexe (stânga) și MIhai Chirica

Procurorii DNA fac joi dimineaţă percheziţii la Primăria Iaşi, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane într-un dosar vizând infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, din cursul anului 2019.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, în cursul anului 2019.

În cursul zilei de 10 iunie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 11 locaţii situate pe raza judeţului Iaşi, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, a transmis joi DNA.


Instituţia publică la care au loc percheziţiile este Primăria Iaşi. Alegerile locale au fost câștigate în Iași de Mihai Chirică, membru PNL, fost PSD.

Presa locală publică detalii legate de acțiunea procurorilor

Potrivit ReporterIs, în 2019, primarul Mihai Chirica (pe atunci la PSD) a propus Consiliului Local un schimb de terenuri, la care inițial consilierii PNL s-au opus. Ulterior, câțiva dintre ei au acceptat schimbul, fiind convinși de Mihai Chirica și de Costel Alexe, pe atunci șeful organizației județene PNL Iași. Ca urmare a acestui schimb, firma G&R Imobiliar Group SRL a dat primăriei un teren într-o zonă cu valoare mică de piață, lângă Cimitirul Eternitatea, și a primit la schimb un teren în zona Cicoarei, mult mai valoroasă din punct de vedere imobiliar.

Proiectul schimbului de terenuri a fost respins în trei ședințe consecutive, dar a patra oară câțiva consilierii PNL și-au schimbat poziția și hotărârea a fost aprobată. Chiar înainte de votul decisiv, șeful PNL Iași, Costel Alexe, a fost filmat petrecând la aceeași masă, la o cafenea din Palas, alături de patronii firmei care a beneificiat de acest schimb, potrivit publicației 7Iasi.ro.

DNA mai transmite că, în cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Precedente dosare cu numele Mihai Chirica


La Primăria Iaşi au mai avut loc percheziţii făcute de către DIICOT, în luna aprilie, într-un dosar referitor la concesionarea unui teren al municipalităţii.

În acest caz, edilul Mihai Chirica este urmărit penal, alături de alte 14 persoane. Mihai Chirica este acuzat de omisiunea sesizării, anchetatorii având indicii că primarul ar fi avut cunoştinţă despre faptul că terenul situat în zona Sărărie din municipiu face obiectul unor tranzacţii dubioase.

De asemenea, Mihai Chirica a fost trimis în judecată într-un alt dosar DNA care vizează achiziţionarea unor autoturisme de către Primăria Iaşi.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: