miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 ianuarie, 2015

Procurorii DNA au efectuat joi percheziții la sediul Ministerului Agriculturii, anunță Realitatea TV. Potrivit sursei citate, vizați ar fi un secretar de stat și secretarul general al ministerului, într-un dosar de mită și spălare de bani în legătură cu organizarea târgului cu specific agricol Indagra, la Romexpo, în noiembrie anul trecut.

Potrivit unui comunicat oficial al DNA, procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada octombrie-decembrie 2014.

„În cursul zilei de 08 ianuarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în mun. București și județele: Mureș, Brașov și Prahova din care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.


În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.” arată comunicatul DNA.

Principalii oficiali vizați sunt secretarul de stat Nagy Peter Tamas și secretarul general Găman Virgil, care sunt suspectați de luare de mită și spălare de bani, informează B1TV.

Dosarul a fost deschis după ce s-a constatat că la târgul organizat la Romexpo în noiembrie 2014 au fost încheiate contracte fictive, atribuite preferențial unor firme agreate, prejudiciul cauzat statului ridicându-se la peste 400 de milioane de euro.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Procurorii au ridicat mai multe documente. Din primele informații reiese că ar fi vorba despre sume oferite ca mită cuprinse între 10.000 și 40.000 de euro, informează B1TV.


 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: