luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 decembrie, 2015

remus truica

UPDATE 15.23: Dan Andronic este dus cu mandat la DNA Brașov, în același dosar, după ce s-a încheiat percheziția la locuința sa.

El mai apare și într-un dosar al Elenei Udrea.


UPDATE 15.14. Remus Truică a fost reținut, potrivit Realitatea Tv.

UPDATE 14.20: Prejudiciul din dosar ar fi de 136 de milioane de euro, conform unor surse judiciare, iar printre suspecți s-ar număra și Marius Andrei Marcovici, fost consilier personal al premierului Călin Popescu Tăriceanu.

Andrei Marcovici este asociat cu Remus Truică.

UPDATE 13.45: Dosarul este instrumentat de DNA Brașov și a fost disjuns din cel al lui Viorel Hrebenciuc.


În acest caz este implicat și prințul Paul Philippe, căruia i s-ar fi făcut rău în timp ce se îndrepta spre DNA Brașov și se află acum la Spitalul Județean din Ploiești.

Procurorii DNA efectuează miercuri nouă percheziții în București și județul Ilfov, într-un dosar în care se investighează retrocedări ilegale și alte fapte de corupție ce ar fi avut loc între 2006 și 2015.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, una dintre percheziții are loc acasă la omul de afaceri Remus Truică, fost șef de cabinet al lui Adrian Năstase.

Un comunicat al DNA confirmă efectuarea de percheziții, dar nu menționează niciun nume și nici infracțiunile posibile în acest dosar.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2006 – 2015. În cursul zilei de 9 decembrie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în municipiul București și județul Ilfov, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, spune comunicatul DNA.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Omul de afaceri este deja urmărit penal în dosarul DIICOT privind creditele acordate ilegal care au provocat un prejudiciu de peste 43 de milioane de euro BRD – Groupe Société Générale. În acest caz este acuzată și Elena Udrea, care ar fi beneficiat abuziv de un credit de 3 miliaone de euro.

Se actualizează

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: