luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 noiembrie, 2017

Există o discuție pentru introducerea unei a treia sesiuni de bacalaureat, în luna decembrie sau februarie, a declarat ministrul Educației, Liviu Pop, fără a preciza dacă există o analiză pe această temă și nici unde anume au loc aceste dezbateri – în minister sau în PSD.

Un lucru este cert – această eventuală sesiune suplimentară nu va exista anul acesta.

„Este o discuție a de introduce o nouă sesiune de bacalaureat și eu cred că este necesară.


Cât de utilă este sesiunea din august deja știm. Am văzut în ultimii zece ani de zile câți absolvenți s-au prezentat în august și câți au luat examenul de bacalaureat. Și anul acesta am avut un număr mare de persoane care s-au înscris și totuși prezența a fost foarte mică.

Din punctul meu de vedere, cred că un examen de bacalaureat, o altă sesiune ar trebui organizată undeva în decembrie, poate februarie fiind vacanța de iarnă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Dar foarte repede, din iulie până în august, în 30-35 de zile nu se produc foarte multe lucruri în cunoștințele elevului sau absolventului și eu cred că o sesiune de bacalaureat, dacă o introducem, va trebui să o gândim în luna decembrie. Dar nu se pune problema pentru decembrie anul acesta. Dacă o gândim, să o gândim pentru anul viitor. Plecând de la realitate, noi o să dăm publice toate datele vizavi de câți s-au înscris, câți au participat, care a fost procentul. Eu cred că din iulie până în decembrie este timp suficient să se pregătească acei care nu și-au luat examenul de bacalaureat”, a declarat Liviu Pop, într-un interviu acordat Agerpres.

Pentru a demonstra necesitatea unei noi sesiuni, minsitrul a oferit mai multe date care arată cum un număr mare de absolvenți de liceu nu reușesc să obțină și o diplomă de bacalaureat:

  • în ultimii zece ani aproape 2.000.000 de români care au finalizat clasa a XII-a
  • dintre aceștia, aproape jumătate nu și-au luat bacalaureatul, mai precis peste 800.000

(Citiți și: Cum se pierd 4 ani din viață? Dar 800.000 de ani din vieți? Liceul fără cunoștințe, fără meserie, fără diplomă: de ce pleacă tinerii unde văd cu ochii


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: