joi

20 ianuarie, 2022

Pensionarii care se reangajează la stat nu pot cumula pensia cu salariul – proiect de lege anunțat de ministrul Muncii

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 februarie, 2021

Ministrul Muncii, Raluca Turcan (foto), spune că în viitorul apropiat pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul de la stat și că cei care vor să se reangajeze în sistemul public trebuie să opteze între pensie și salariu.

”Avem foarte mulți oameni care în momentul de față se pensionează anticipat și se reangajează la stat cumulând pensie și salariu. Am pregătit un proiect de lege prin care îi lăsăm să opteze între pensie sau salariul la stat. Dacă aleg salariul, le permitem să se pensioneze la vârsta pe care și-o aleg, maximum 70 de ani, ca să fie în continuare salariați”, a anunțat Raluca Turcan la România TV.

„Pot cumula pensia cu salariul la privat, dar nu la stat. Dacă sunt pensionari și trebuie să opteze, atunci ei se pot reangaja la stat, dar renunță la pensie. Nu se poate cumula pensia cu salariu la stat. pensie cumulată cu salariul va fi doar în sistemul privat”, a precizat ministrul Muncii.


Ministrul Raluca Turcan a spus că proiectul va fi prezentat în zilele următoare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În încercarea de a reduce cheltuielile bugetare, guvernul urmează să adopte o OUG care prevede, printre altele, menținerea punctului de pensie la valoarea stabilită în 2020. Potrivit proiectului de OUG, pensiile vor crește în 2020, cuantumul efectiv al majorării și data de acordare urmând a se stabili prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Pe de altă parte, în Parlament se încearcă oficial eliminarea pensiilor speciale de care beneficiază parlamentarii și primarii. Un prim proiect de lege care vizează pensiile parlamentarilor a fost amânat marți din cauză că proiectului îi lipseau o serie de avize. Nu a fost anunțat oficial niciun proiect care vizează pensiile speciale de care ar trebui să beneficieze aleșii locali.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr