luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 decembrie, 2011

Parlamentul European vrea ca UE să suporte până la 95% din costurile proiectelor de dezvoltare regională din Grecia, Irlanda, Portugalia, România, Letonia și Ungaria pentru a încuraja redresarea acestora.

Europarlamentarii au votat joi o propunere pentru creșterea temporară a contribuției UE la finanțare pentru anumite proiecte, fără a crește volumul total al fondurilor structurale pentru fiecare stat membru.

Propunerea va fi probabil adoptată de Consiliu la jumătatea lunii decembrie, iar modificarea regulamentului va putea fi astfel semnată în aceeaşi săptămână, la Strasbourg. Noile reglementări vor intra în vigoare imediat după publicarea în Jurnalul Oficial.


Statele membre care se confruntă cu dificultăți de lichidități și care beneficiază de asistență financiară din partea UE vor deveni eligibile pentru o creștere temporară de 10 puncte procentuale a finanțărilor actuale în anumite cazuri justificate.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

“Trebuie să acționăm repede, deoarece economiile naționale și regionale care suferă au nevoie de creștere. Reducerea presiunilor asupra bugetelor naționale și promovarea investițiilor prin politica regională poate contribui la readucerea creșterii economice, facilitarea creării de locuri de muncă și îmbunătățirea productivității”, a afirmat Danuta Hubner (Foto), preşedintele Comisiei pentru Dezvoltare Regională din PE.

Statele membre eligibile trebuie să demonstreze că nu dispun de resursele necesare pentru plata contrapartidei naționale a costurilor proiectelor și necesitatea de a crește ratele de cofinanțare. Acestea vor trebui de asemenea să arate în ce scop folosesc această derogare și să ofere informații cu privire la măsurile complementare pentru a concentra fondurile pentru competitivitate, creștere economică și crearea de locuri de muncă.

(Citeşte mai mult pe cronicaeuropeana.ro)


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: