luni

30 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 aprilie, 2021

Companiile membre ale Confederaţiei Patronale Concordia au cerut Guvernului reglementări pentru funcționarea unor centre de vaccinare în care să-și imunizeze salariații. Unele au investit în crearea de facilităţi şi pot începe în câteva zile procesul de vaccinare, dar așteaptă cadrul legal necesar.

Membrii confederației şi-au exprimat încă din februarie dorinţa de a sprijini eforturile de întoarcere la normalitate, în mai multe întâlniri cu autorităţile, iar companii cu peste 140.000 de angajaţi şi-au arătat disponibilitatea de a suporta costurile logistice, conform unui comunicat al Concordia.

„Ne-a bucurat declaraţia premierului Cîţu, care cere mediului de afaceri să se implice în campania de vaccinare, cu atât mai mult cu cât companiile membre şi-au exprimat această intenţie de mai bine de două luni. Au exprimat nu doar disponibilitate, ci au şi investit în crearea unor astfel de facilităţi, pentru ca împreună să atingem mai repede ţinta de vaccinare, ce ne-ar permite întoarcerea mai rapidă la normalitate. Există companii care în câteva zile pot începe procesul de vaccinare. Au nevoie doar de cadrul legal şi de vaccinuri. În cele mai multe cazuri, pregătirea logistică va lua puţin timp, dar ea nu poate începe fără direcţie clară de la autorităţi. Ce norme, ce reguli, cum, când, unde, cu cine, cum vin vaccinurile. Lăudăm deschiderea, aşteptăm instrucţiunile şi am dori să existe o consultare între autorităţi şi mediul privat, pentru a evita anumite probleme pe care noi le anticipăm. Doar la Concordia avem un grup de lucru cu oameni din zeci de companii gata să-şi folosească timpul şi priceperea pentru a uşura procesul şi îmi imaginez că nu suntem singurii. Trebuie doar să folosim această cunoaştere şi experienţă”, a declarat Radu Burnete, director executiv Concordia, citat în comunicat.


Acesta a adăugat că membrii confederaţiei au susţinut încă din primul moment eforturile autorităţilor de a gestiona pandemia Covid-19 prin donaţii care să sprijine sistemul medical pentru asigurarea unei îngrijiri cât mai bune pentru pacienţi, sprijin acordat achiziţiei de teste şi orice a fost nevoie pentru a depăşi criza.

„Ştim că trebuie să facem din nou un ultim efort în încercarea de a relua viaţa normală. Revenim la normalitate, împreună, într-un parteneriat onest şi transparent între toţi actorii vieţii publice”, a mai spus Burnete.

Consiliului Investitorilor Străini a discutat joi cu premierul despre centrele de vaccinare în spațiile firmelor

„Ne-am întâlnit ieri (joi – n.red.) cu premierul pentru a vedea cum ne putem întoarce la noul normal. Foarte important pe agendă este şi nevoia de a susţine această campanie de vaccinare, iar o parte din companiile mari şi-au arătat disponibilitatea, unele au înfiinţat sau se gândesc să înfiinţeze centre pentru vaccinarea angajaţilor, dorim să contribuim cu resursele noastre pe care le avem la depăşirea acestei situaţii”, a declara vineri Ramona Jurubiţă, președintele Consiliului Investitorilor Străini (FIC), citată de Agerpres.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: