sâmbătă

13 iulie, 2024

9 septembrie, 2019

Partidul lui Vladimir Putin a pierdut peste 30% din locurile pe care le deținea în consiliul local din Moscova, pierdere care vine după o vară de proteste masive care au vizat administrația de la Kremlin, anunță Politico.

Partidul Rusia Unită a câștigat 25 de locuri din totalul de 45, cu 15 mai puțin decât cele 40 de mandate pe care le avea înaintea alegerilor, în condițiile în care au fost numărate 80% din voturi.

Partidul Comunist a câștigat 13 mandate, în timp ce formațiunea de centru-dreapta Rusia Dreaptă a obținut 3 mandate. Deși, teoretic aceste două formațiuni sunt în opoziție față de Rusia Unită, analiștii spun că ele sunt controlate tot de Vladimir Putin.


Yabloko, un mic partid din epoca perestrokia, a câștigat 4 mandate. Inițial, liderul acestei formațiunii, Sergei Mitrokhin, a fost împiedicat să candideze, însă interdicția a fost eliminată de judecători după ce acesta a contestat decizia în instanță.

Sondajele de la ieşirea de la urne nu au fost publicate, întrucât cei mai mulţi dintre alegători au refuzat să spună cu ce partid au votat, a informat Fondul pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Participarea la vot a fost una dezamăgitoare, în capitala Rusiei doar 17,2% dintre alegători mergând la urne.

O serie de membri ai Partidului Rusia Unită au candidat ca independenți în Moscova în încercarea de a se distanța, aparent, de partidul tot mai nepopular, afectat și de măsurile recente privind creșterea vârstei de pensionare și de sărăcia tot mai accentuată.


Scrutinul de duminică reprezintă un test important pentru autorităţi înaintea alegerilor parlamentare din 2021, care vor fi determinante pentru viitorul politic al ţării, dat fiind faptul că unii speciailişti se aşteaptă ca Putin să se retragă în 2024.

Organizaţia non-guvernamentală Golos, care se ocupă cu monitorizarea alegerilor, a informat că a primit peste 1.500 de plângeri la nivel naţional cu privire la nereguli în desfăşurarea procesului de vot. Cele mai multe sesizări au venit de la Moscova, Sankt Petersburg şi Republica Tatarstan. Golos a adăugat şi că au existat multiple erori în funcţionarea sistemului electronic de vot.

Cu toate acestea, şefa Comisiei Electorale Centrale, Ella Pamfilova, a acuzat ONG-ul că răspândeşte informaţii false, prin includerea unor sesizări din anii trecuţi.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: