marți

21 mai, 2024

1 iulie, 2020

Ministrul german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer

Unitatea militară germană de elită, Kommando Spezialkräfte (KSK) din cadrul Bundeswehr, destabilizată de o serie de dezvăluiri privind legăturile unor membri ai săi cu mişcarea de extremă dreapta, urmează să fie desfiinţată în parte, a anunţat marţi ministrul german al Apărării, scrie News.ro.

Forţele speciale KSK „şi-au luat o autonomie parţială” faţă de restul armatei germane „din cauza unei culturi toxice a unor persoane de la conducerea lor. În consecinţă, KSK nu poate să continue în forma actuală”, a anunţat Annegret Kramp-Karrenbauer, supranumită AKK, într-un interviu acordat cotidianului Süddeutsche Zeitung.

A doua companie a forţelor speciale germane, în interiorul căreia ar fi avut loc cele mai mari derapaje de extremă dreapta, urmează să fie desfiinţată imediat, fără să fie înlocuită.


KSK va mai avea doar trei companii.

Până la operarea unor schimbări, unitatea specială a Bundeswehr nu va participa la exerciţii şi misiuni internaţionale.

Ultimele descoperiri legate de KSK, a explicat ministrul, sunt „tulburătoare” şi „alarmante”. Din această unitate ar fi  „dispărut” 48.000 de piese de muniţie şi 62 de kilograme de explozivi. O anchetă internă urmează să stabilească dacă acest material de război a fost furat recent sau dacă contabilitatea armatei a fost falsificată, a anunţat AKK.

De asemenea, mai mulţi membri ai forţelor speciale au fost identificaţi drept apropiaţi ai mişcării ultranaţionaliste, în contextul în care autorităţile sunt îngrijorate de o resurgenţă a extremei drepte, carei are ca ținte pe migranţi, evrei şi oficiali politici care susțin aceste grupuri.


„Zidul tăcerii este pe cale să fie spart”, a declarat Annegret Kramp-Karrenbauer.

O nouă evaluare urmează să aibă loc la sfârşitul lui octombrie.

Ministrul german al Apărării a avertizat că, în cazul în care membrii acestor forţe speciale „nu aud acest prim foc de avertisment, problema unei reorganizări” mai largi a „KSK se va pune în mod inevitabil”.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: