duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 octombrie, 2013

Guvernul lui Enrico Letta (foto) a obţinut în mod confortabil un vot de încredere crucial, miercuri, în Senat, după ce Silvio Berlusconi a revenit asupra poziţiei prin care urmărea, iniţial, îndepărtarea Executivului de la putere, transmite MEDIAFAX.

În total 235 de senatori dintre cei 307 prezenţi (o majoritate absolută de 153 de voturi era necesară) au votat în favoarea unei moţiuni de susţinere a Guvernului Letta, din care fac parte, începând din aprilie, formaţiuni de centru-stânga şi centru-dreapta. Şaizeci de senatori au votat împotrivă.

Criza italiană a izbucnit la sfârșitul săptămânii trecute, când Silvio Berlusconi le-a cerut celor cinci miniștri din Partidul Poporul Libertăţii (PdL, centru-dreapta) să iasă din Executiv.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Presa italiană a interpretat gestul lui Silvio Berlusconi ca pe un gest ”iresponsabil” făcut din disperare că va pierde curând imunitatea parlamentară.

Silvio Berlusconi a fost condamnat definitiv, pe 1 august, la patru ani de închisoare pentru fraudă fiscală. Condamnarea s-a redus la un an, în urma unei amnistii.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: