Parlamentul European a votat propunerea lui Siegfried Mureșan de creștere a fondurilor UE post-2020 - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Parlamentul European a votat propunerea lui Siegfried Mureșan de creștere a fondurilor UE post-2020

14 februarie, 2019

Plenul Parlamentului European a votat miercuri poziția proprie privind modificările aduse fondurilor europene structurale și de investiții post-2020. Poziția Parlamentului cuprinde și solicitarea europarlamentarului Siegfried Mureșan- cuprinsă în avizul Comisiei pentru bugete- de creștere a fondurile de coeziune pentru perioada 2021 – 2027 cu 47,5 miliarde de euro față de propunerea inițială a Comisiei Europene.

”Vorbim de o creștere de la 330,6 miliarde de euro, la 378,1 miliarde de euro. Asta înseamnă mai multe fonduri europene de absorbit pentru statele membre care au decalaj economic față de media UE, cum este și cazul României”, anunță europarlamentarul PNL..

Decizia privind modificările fondurilor structurale și de coeziune se ia în comun de Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene (UE), ținând cont de acordul politic stabilit în Consiliul European.


”Cum președinția Consiliului UE este deținută în acest semestru de România, cer Guvernului Dăncilă să susțină și să obțină votul celorlalte guverne pentru această creștere de fonduri benefică pentru România.

Totodată, poziția Parlamentului European cuprinde și o serie de modificări care ar duce la simplificarea absorbției de fonduri europene, precum și la o mai mare transparență a folosirii banilor europeni. Aștept de la Guvernul României să sprijine și aceste modificări votate de Parlamentul European.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Oamenii așteaptă ca Uniunea Europeană să răspundă la toate provocările cu care ne confruntăm: crearea de locuri de muncă, creștere economică, securitate. Dar pentru aceasta este nevoie de o finanțare adecvată și de o cooperare strânsă între instituțiile UE și guvernele statelor membre.

Este rolul Guvernului României, care deține președinția Consiliului UE în acest moment, să obțină consensul guvernelor pentru creșterea alocărilor financiare în viitorul Buget multianual al UE”, a declarat joi Siegfried Mureșan.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr