vineri

29 martie, 2024

9 decembrie, 2011

Dezideratul modificării tratatelor Europene, aşa cum susţinuseră Franţa şi Germania s-a trasformat doar într-un acord bugetar-fiscal, care prevede, în principal, limitarea prin Constituţie a deficitului. Aceasta e concluzia primei runde de discuţii şi negocieri de la summitul european de la Bruxelles.

„Ţările care au rămas pe dinafară au fost Ungaria şi Marea Britanie, iar ţările care trebuie să îşi consulte parlamentele sunt Cehia şi Suedia. Toate celelalte au dorit să se alăture tratatului inter-guvernamental” – a declarat Nicolas Sarkozy.

“Ce a ieşit nu este în interesul Marii Britanii” – a spus Cameron la finele primei zile a summit-ului, “Dacă nu poţi obţine siguranţă în interiorul Tratatului, este mai bine să rămâi afară” – a adăugat el. Cameron a mai spus că oricum nu s-ar putea prezenta cu acest nou tratat în faţa parlamentului de la Londra.


Herman van Rompuy, preşedintele Consiliului European, a anunţat că acordul interguvernamental ca fi semnat de cele 17 state din eurozonă, la care se adaugă şase state care nu au aderat la moneda comună. Printre acestea se află şi România.

Citeşte Ce prevede „Pactul celor 23”


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: