marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 aprilie, 2012

Cu o rată-record a şomajului din Uniunea Europeană şi cu perspectivele economice întunecate pentru lunile care urmează, Comisia Europeană a stabilit miercuri un set de măsuri concrete pentru ocuparea forţei de muncă, indică un comunicat oficial al CE.

Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso a declarat că “Europa are nevoie de o strategie de creare de noi joburi, pentru a-şi gestiona nivelul inacceptabil de şomaj, iar UE are un potenţial pentru creşterea locurilor de muncă”.

Noul pachet de măsuri, pe care fiecare stat membru trebuie să-l implementeze la nivel naţional, prevede:

  • asigurarea de condiţii corecte pentru crearea de locuri de muncă şi cerere pe piaţa muncii
  • exploatarea zonelor cu potenţial de creare de locuri de muncă pentru viitor, cum este economia ecologică, în cadrul căreia s-ar putea crea 20 de milioane de joburi până în 2020, la nivelul UE.
  • îmbunătăţirea planificării şi prognozelor pentru forţa de muncă din domeniul sănătăţii, astfel încât să se coreleze mai bine cererea şi oferta de specialişti
  • asigurarea utilizării unor acorduri contractuale corespunzătoare, pentru a împiedica folosirea excesivă a altor contracte decât cele standard.
  • stabilirea unor salarii decente, care să poată fi susţinute pe termen lung, precum şi evitarea capcanei salariilor scăzute
  • cu 4 milioane de locuri de muncă încă vacante în cadrul UE, pachetul de măsuri propune o investiţie mare în aptitudinile de pe piaţa muncii, precum şi îmbunătăţirea recunoaşterii celor existente şi a calificărilor
  • pentru îmbunătăţirea mobilităţii pieţei muncii, CE vrea să elimine obstacolele pentru libera circulaţie şi să accesibilizeze portabilitatea pensiilor şi tratamentul în ceea ce priveşte taxele şi impozitele pentru muncitorii transfrontalieri

Noile măsuri, care vizează joburi în domenii de viitor precum economia verde, serviciile de sănătate şi domeniul IT, vor fi discutate în cadrul conferinţei din 6-7 septembrie.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: