Astăzi, 28 mai 2020, de la ora 17:00, suntem invitați la un webinar LIVE pe pagina deFacebook a World Vison România să vorbim despre drumul pe care îl parcurg hainele noastre vechi, împreună cu:
🎤Roxana Bucată studiază politici de mediu la Central European University în Budapesta. Este jurnalist cu peste 14 ani de exeperiență, în cea mai mare parte pe platforma Think Outside the Box, unde a semnat materiale pe teme de mediu. Colaborează cu Vice România, unde scrie despre mediu, și cu Editura Seneca, prima editură verde din România.
🎤Csibi Magor conduce departamentul de Leadership la Trend Consult. Între 2017-2018 a fost directorul executiv al biroului World Wide Found for Nature în Korea, după ce a condus 7 ani în România cea mai mare organizație de conservare a naturii din lume, WWF. A fost și europarlamentar, și a predat la Universitatea Babeș-Bolyai. Este membru al boardului World Vision România.
🎤Oana Șerban, Manager PR & Communication World Vision Romania lucreză în cadrul ONG-ului de peste 7 ani. Profesionist cu experiență solidă în domeniu a lucrat anterior în agenții de comunicare importante, dar a condus și departamentele de profil ale unor bănci sau instituții precum British Council.
Webinarul este organizat de World Vision România, cu sprijinul @Make Europe Sustainable for All și al Uniunii Europene, iar CursDeGuvernare.ro este partener media, așa că evenimentul va fi LIVE și pe pagina noastră de Facebook.
Argument:
Deșeurile textile reprezintă o sursă majoră de poluare. Anual, în lume se produc circa 150 de miliarde de articole de îmbrăcăminte. Majoritatea celor purtate și uzate ajung în gropile de gunoi municipale sau sunt arse în incineratoare.
Trei români din patru spun că reciclează deșeuri și doar puțin peste jumătate reciclează și materialele textile precum hainele vechi, arată un studiu comandat de World Vision România.
Aflați care este principala dificultate cu care se confruntă cei care doresc să își dea hainele uzate la reciclat și ce se poate face ca numărul celor care colectează selectiv și reciclează să crească.
E timpul cumpătării și al grijii pentru resurse și mediul înconjurător. Ce alte învățăminte mai bune puteam trage cu toții din pandemia pe care o traversăm?