duminică

16 iunie, 2024

28 octombrie, 2014

Mugur Isărescu, aflat la al cincilea mandat de guvernator al BNR, a preluat în coordonare, potrivit Mediafax, două direcţii aflate anterior în portofoliul fostului viceguvernator Cristian Popa, după ce locul acestuia a fost preluat de Liviu Voinea.

E vorba de direcţiile de Politică monetară şi de Modelare şi prognoze macroeconomice.

În urma acestor modificări operate în Organigrama BNR, guvernatorul Isărescu va supraveghea direct strategia de ţintire a inflaţiei precum şi administrarea lichidităţii din sistemul bancar.


Intrat în Consiliul de administraţie al BNR care şi-a început mandatul de 5 ani în data de 10 octombrie 2014, fostul ministru al Bugetului, Liviu Voinea, numit viceguvernator, are în subordine Direcţia de Stabilitate financiară, Direcţia de Relaţii internaţionale, Direcţia statistică şi Secretariatul BNR.

Cristian Popa, care a fost viceguvernator al Băncii centrale timp de trei mandate consecutive, responsabil cu politica monetară şi relaţiile internaţionale şi artizanul strategiei de ţintire a inflaţiei implementată începând cu anul 2005 de către BNR, nu şi-a mai găsit loc în noua conducere executivă a BNR, candidatura sa fiind respinsă de majoritatea parlamentară.

Din noul Consiliu de Administraţie al BNR mai fac parte alte două nume noi: Gheorghe Gherghina, fost secretar de stat în Ministerul de Finanţe, şi Daniel Dăianu.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: