vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 februarie, 2019

Virgil Pîrvulescu, vicepreședintele ANAF la Conferința Anuală de Taxe PwC

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a identificat 487 de companii mari și mijlocii, care urmează să fie controlate pentru a se verifica estimările privind riscul fiscal.

„Avem în analiză un număr de 487 de contribuabili mari și mijlocii cu riscuri estimate care, în funcție de concretizare (la controalele operative) vom dispune efectuarea inspecțiilor fiscale sau nu. Lucrăm la zona de analiză de risc”, a declarat Virgil Pîrvulescu, vicepreședintele ANAF, la Conferința Anuală de Taxe,  organizată miercuri de PwC.

Oficialul ANAF a ținut să infirme „folclorul” potrivit căruia, instituția ar avea în vedere numai companiile mari. „Lumea crede Toată că avem ce avem cu marii contribuabili. Sub nicio formă”, a spus Virgil Pîrvulescu.


Pentru derularea campaniei, lansată luna trecută și denumită „Operațiunea Iceberg”, conducerea ANAF a selectat 250 de inspectori din toată țara.

„Am selectat un număr de 50 de inspectori care nu sunt salariații Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, înca 100 de de inspectori care nu sunt salariați a-i Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili și încă 100 inspectori inspectori antifraudă pentru a încerca să ne pliem pe riscurile generale. Când ne referim la Iceberg ne referim la contribuabili care în evidențele noastre fiscale figurează cu cele mai mari riscuri”, a precizat vicepreședintele ANAF.

Inspectorii ar urma să fie relocați „în fuctie de zonele de risc, că sunt zone în jurul Clujului, Iașiului, Constanței, Bucureștiului, nu e vorba doar de București, ci de toată țara”, a mai spus oficialul ANAF.

Deja „la 25 ianaurie volumul sumelor declarate a crescut considerabil, în special la contribuabilii care au făcut obiectul unor verificări operative”, a spus Virgil Pârvulescu.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: