luni

22 aprilie, 2024

29 iulie, 2012

Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni prin invalidarea referendumului de demitere, potrivit estimărilor Operations Research pentru Realitatea TV, anunțate la ora 23,00, oră la care se termină, oficial, votul.

Potrivit datelor furnizate, până la ora 21,00 votaseră 44,01 % dintre cei din listele eelctorale, și era greu de crezut că în ultimele 2 ore s-ar mai fi prezentat la vot încă 6 % din electorat.

Cifrele arată că din cei care s-au prezentat la vot, 86,9%  au votat da, pentru demitere.


Traian Băsescu a declarat, la aflarea datelor, că românii au respins, prin absenteismul la vot, ”lovitura de stat pe care au încercat să o dea pușcăriabilii”.

Traian Băsescu a declarat că, dacă acest referendum a fost invalidat, mai există un referendum, unul care e valid, pentru care va duce o adevărată bătălie politică: trecerea la parlamentul unicameral și la 300 de parlamentari – făcând referire la referendumul din 2009.

Crin Antonescu, președintele interimar, a declarat într-o intervenție televizată la ora 23,00 că românii au votat covârșitor împotriva lui Traian Băsescu, încă nu s-au prezentat la vot într-un număr suficient pentru validarea referendumului.

Crin Antonescu le-a mulțumit românilor care au participat la vot și a promis că va respecta instituțiile și deciziile acestora referitoare la referendum, amintind de Curtea Constituțională.


La rândul său, premierul Victor Ponta le-a mulțumit celor care s-au prezentat la vot și a declarat că românii au dovedit că trăiesc într-o țară democratică.

Viorel Hrebenciuc a declarat la Realitatea TV că USL ca reclama la Curtea constituțională faptul că PDL și Traian Băsescu au îndemnat la boicot, ceea ce ar fi, potrivit lui Hrebenciuc, ilegal.

”Nu e nici un succes, Traian Băsescu a arătat că e un președinte al tupilaților și al ungurilor” – a comentat Varujan Vosganian modul în care s-a votat și harta absenteismului care invalidează referendumului.

(În curs de actualizare)

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: