sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 iunie, 2020

Investițiile străine directe ar urma să înregistreze un declin de până la 40% la nivel mondial, potrivit unei prognoze a Națiunilor Unite, care avertizează că cele mai afectate state vor fi economiile în curs de dezvoltare, transmite Bloomberg.

Măsurile de sănătate publică impuse în contextul pandemiei Covid-19 vor duce la o încetinire a investițiilor, multe companii multinaționale fiind nevoite să își reanalizeze planurile de dezvoltare, potrivit analizei realizate de agenția responsabilă pentru comerț și dezvoltare din cadrul ONU.

Investițiile străine directe vor consemna o scădere cuprinsă între 30% și 40% în acest an și își vor relua creșterea abia în 2022, când vor înregistra avansuri modeste, notează agenția. Astfel, nivelul ISD va scădea pentru prima dată după 2005 la sub 1.000 de miliarde de dolari.


”Fluxurile către țările în curs de dezvoltare vor fi lovite cel mai puternic, cele mai afectate fiind cele orientate către exporturi și materii prime”, a precizat Antonio Guterres, secretarul general ONU, în prefața raportului.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cele mai mari 5.000 de companii multinaționale de la nivel global se așteaptă la o scădere a veniturilor de circa 40%, ceea ce va duce la reducerea nivelului profitului și implicit a profitului reinvestit, care reprezintă 50% din fluxurile de investiții străine de la nivel global.

Agenția avertizează că în urma pandemiei s-ar putea contura o tendință de mutare a producție mai aproape de casă, precum și o creștere a competiției pentru atragerea de finanțare și o diversificare a furnizorilor.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: