sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 decembrie, 2020

Liderii politici din întreaga lume ar trebui să declare „stare de urgenţă climatică” în ţările lor, pentru a evita ca încălzirea globală să ajungă la un nivel catastrofal, a declarat sâmbătă secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Peste 70 de lideri politici din întreaga lume urmează să se adreseze în cadrul unui summit de o zi dedicat climei ce are ca obiectiv pregătirea terenului pentru reduceri mai drastice ale emisiilor de gaze cu efect de seră, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

„Poate cineva să mai respingă faptul că ne confruntăm cu o urgenţă dramatică? Din acest motiv, azi, lansez un apel către toţi liderii de pretutindeni să declare Stare de Urgenţă Climatică în ţările lor până când se va ajunge la neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon”, a declarat Antonio Guterres prin videoconferinţă.


Pachetele de reconstrucţie economică lansate de la începutul pandemiei cu noul coronavirus reprezintă o oportunitate pentru a accelera tranziţia spre un viitor cu niveluri mici ale poluării cu carbon, a mai spus Antonio Guterres, care a avertizat că această tranziţie nu se produce suficient de rapid.

„Deocamdată, membrii G20 cheltuiesc cu 50% mai mult sub forma de stimuli şi pachete de salvare oferite unor sectoare legate de producţia şi consumul de combustibili fosili, decât pentru a trece la energie nepoluantă. Acest lucru este inacceptabil. Trilioanele de dolari necesare pentru reconstrucţia post-Covid sunt bani pe care noi îi împrumutăm de la generaţiile viitoare. Nu putem folosi aceste resurse pentru politici care să lase pe umerii generaţiilor viitoare un munte de datorii şi o planetă distrusă”, a mai susţinut secretarul general al ONU.

Joe Biden: SUA se vor întoare în Acordul de la Paris

Președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, a anunțat sâmbătă că SUA se vor întoarce în Acordul de la Paris, din care au fost scoase de Donald Trump după ce a venit la Casa Albă.

„Vom reveni în Acordul de la Paris în prima zi mandatului administrației Biden-Harris și vom conduce lumea în lupta împotriva schimbărilor climatice”, a scris Joe Biden sâmbătă pe Twitter.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, a salutat imediat anunțul viitorul lider de la Casa Albă.

„Welcome back, welcome home!” (Bine aţi revenit acasă! – n.r.), le-a transmis preşedintele francez „prietenilor americani”, în intervenţia sa de la summitul privind clima, organizat virtual de ONU, Franţa şi Marea Britanie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: