joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 decembrie, 2019

Un număr de 72 de refugiați aflați în Libia au fost evacuați de urgență în România, a anunțat pe Twitter Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR). Toți vor fi relocați în Norvegia, până la finele anului, a mai precizat UNHCR.

Odată cu anarhia ce a urmat înlăturării de la putere a fostului dictator Muammar Gaddafi, în anul 2011, Libia a devenit placa turnantă a migraţiei ilegale africane înspre Europa. Conform estimărilor UNHCR, în prezent circa 4.500 de migranţi sunt reţinuţi în centre de detenţie în această ţară.

Cele 72 de persoane, scrie Agerpres, vor fi aduse în Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă din România, aflat la Timişoara, destinat celor aflați în nevoie urgentă de protecţie internaţională.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Centrul funcţionează în baza Acordului Tri-Partit semnat pe 8 mai 2008 şi ratificat de Parlamentul român la 24 noiembrie 2008.

Este primul centru de acest gen din Europa și oferă azil, pe o perioadă temporară de 6 luni, refugiaţilor aflaţi în nevoie urgentă de evacuare din prima ţară de azil, din cauza unor condiţii care le pun viaţa în pericol, urmând a fi relocaţi în tări terţe.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: