joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 septembrie, 2018

OMV Petrom (SNP) a încheiat un acord privind transferul licențelor pentru alte nouă zăcăminte onshore de țiței și gaze din România către Mazarine Energy Romania S.R.L., o subsidiară controlată integral de Mazarine Energy B.V. (Mazarine Energy) din Olanda.

Cele nouă zăcăminte sunt situate în zona Moineşti Zemeş și reprezintă sub 1% din producția curentă a OMV Petrom, cu o producție cumulată de țiței și gaze de aproximativ 1.000 bep/zi, potrivit unui raport SNP, trimis la Bursa de Valori București.

Este al doilea pachet de zăcăminte de externalizat în cadrul programului de optimizare a portofoliului Upstream.


Prima rundă de optimizare a portofoliului, care a inclus 19 zăcăminte marginale, s-a finalizat în august 2017 cu transferul licențelor către Mazarine Energy, informează OMV Petrom.

Raportul OMV Petrom (SNP) mai spune că preluarea de către Mazarine Energy creează premisele pentru extinderea duratei de viață a acestor zăcăminte și menținerea activităților de producție în cadrul zăcămintelor.

Acordul include transferul sondelor și infrastructurii aferente, precum și al aproximativ 100 de salariați către Mazarine Energy.

Transferul este supus aprobării autorităţilor competente.


Mazarine Energy este o companie de explorare și producție, atentă la oportunitățile de exploare convențională, cu riscuri mici și pe termen scurt în Europa, Africa și zona Mediteraneană.

Compania este activă în Africa de Nord, în Tunisia având controlul majoritar al licenței Zaafrane, unde au fost săpate două sonde de explorare în apropierea infrastructurii existente.

Finanțarea ceui dintâi pachet de licențe transferate a fost asigurată de Carlyle International Energy Partners, un fond de 2,5 mld USD care investește în explorare și producție de petrol și gaze, rafinare și marketing, servicii la zăcăminte petroliere la nivel internațional, și în rafinare și marketing în Europa, Africa, America latină și Asia.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: