sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 noiembrie, 2020

Rafinăria Petrobrazi

OMV Petrom (SNP) a investit aproximativ 21 de milioane de euro la rafinăria Petrobrazi, pentru a crește capacitatea de producție a carburanților cu bio-componenți, potrivit unui comunicat al companiei, emis miercuri.

Cerințele legale actuale impun ca benzina să aibă biocomponent (bioetanol sau ETBE) în proporție volumetrică de minim 6,5%, iar motorina să aibă biodiesel în proporție de minim 8%.

Cele 21 de milioane au fost investite pentru a crește cu 75% capacitatea de amestec a produselor de bază cu biocomponenți, până la aproximativ 300 de kilotone, ca și pentru îmbunătăți infrastructura pentru transportul, descărcarea și depozitarea bio-componenților în rafinărie.

Țintele reducerii emisiilor de gaze de seră


Reglementările europene prevăd creșterea conţinutului de energie din surse regenerabile în carburanţii pentru transport de la 10%, în 2020, până la 14% în 2030, pentru a sprijini obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transport.

OMV Petrom își propune să reducă emisiile de carbon cu 27% până în 2025 faţă de 2010, potrivit lui Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil. Compania spune că a redus deja emisiile de carbon ale operaţiunilor sale cu 22% în 2019 faţă de 2010.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„OMV Petrom este una din primele companii din România semnatară a UN Global Compact, încă din 2013 și, prin acest proiect, contribuim la atingerea Obiectivului de Dezvoltare Durabilă 13 – Acțiuni Climatice”, spune OMV Petrom. Până acum au semnat 11.593 de companii din 156 de țări.

Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a ţiţeiului de 4,5 milioane de tone pe an şi, începând din 2005, OMV Petrom a investit aproximativ 1,8 miliarde de euro în rafinărie, din care compania spuna că o treime a contribuit la reducerea impactului asupra mediului.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: