sâmbătă

3 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 noiembrie, 2021

Omul de afaceri Nicolae Badea (foto), fost finanțator al Clubului de Fotbal Dinamo, a fost trimis în judecată pentru că ar fi depus documente false pentru a obține decontări ilegale de 200.000 lei într-un proiect realizat cu fonduri europene. Suma reprezintă salariile unor angajați fictivi și cheltuielile cu deplasările ce ar fi fost efectuate de către acești angajaţii fictivi.

Obiectivul general al proiectului era îmbunătățirea calitatea vieţii prin conectarea populaţiei din mediul rural la informaţie şi educaţie în scopul dezvoltării culturii antreprenoriale, a capacităţii manageriale şi a spiritului asociativ şi civic, precum şi a solidarităţii comunităţilor rurale din zona ţintă.

„Între documentele false depuse pentru rambursarea cheltuielilor figurau acte întocmite în numele unor persoane angajate fictiv în cadrul proiectului, dar şi în numele unor persoane care, deşi angajate în cadrul proiectului, nu au derulat în realitate activităţile menţionate în actele respective. Cheltuielile aferente documentelor false (cheltuieli cu salarizarea angajaţilor fictivi, cheltuieli cu deplasările efectuate de către angajaţii fictivi sau angajaţi care în realitate nu au efectuat deplasările respective) ar fi fost solicitate la rambursare în cadrul cererilor depuse la autoritatea de management”, explică DNA.


Nicolae Badea va fi judecat în stare de libertate, pentru folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete dacă fapta a avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată (11 acte materiale).

Împreună cu acesta va fi judecat ți managerul financiar al proiectului Crearea reţelei de dezvoltare rurală „CAIR” (Centre de Asistenţă şi Informare Rurală). Acesta este acuzat pentru complicitate la folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete dacă fapta a avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată (7 acte materiale).

În calitate de reprezentant legal al unei asociaţii beneficiare a unui contract cu finanţare europeană, Nicolae Badea ar fi depus la Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POSDRU), în perioada ianuarie 2010 – octombrie 2013, mai multe documente false, pe baza cărora ar fi obţinut pe nedrept suma de 206.089 lei, precizează un comunicat al DNA ce nu menționează însă numele omului de afaceri.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: