OMS critică ritmul cu care se desfăşoară vaccinarea în UE: "În acest fel se prelungește pandemia" - CursDeGuvernare.ro
sâmbătă

16 octombrie, 2021

OMS critică ritmul cu care se desfăşoară vaccinarea în UE: „În acest fel se prelungește pandemia”

1 aprilie, 2021

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a criticat joi ritmul lent cu care se desfăşoară vaccinarea împotriva COVID-19 în Europa, considerându-l „inacceptabil”. Europa se confruntă cu „cea mai îngrijorătoare situaţie epidemică după mai multe luni”, susțin reprezentanții OMS.

„Ritmul lent de vaccinare prelungeşte pandemia”, a deplâns filiala europeană a OMS, subliniind că numărul de noi cazuri din Europa a crescut puternic în ultimele cinci săptămâni, informează Agerpres, care citează AFP.

„Vaccinurile sunt cel mai bun mijloc al nostru de a ieşi din pandemie. Ele nu doar că funcţionează, ci sunt şi foarte eficiente pentru a limita îmbolnăvirile. Cu toate acestea, utilizarea acestor vaccinuri este de o lentoare inacceptabilă. Ca să fiu înţeles: trebuie să accelerăm procesul (de vaccinare), întărind producţia, reducând obstacolele în administrarea de vaccinuri şi utilizând chiar şi ultima doză pe care o avem în stoc. În prezent, situaţia regională este cea mai îngrijorătoare din ce am putut observa după mai multe luni”, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, citat în comunicat.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În zona Europa a OMS, care include în jur de 50 de ţări, printre care Rusia şi mai multe ţări din Asia Centrală, numărul de noi decese cauzate de COVID-19 a depăşit 24.000 săptămâna trecută şi se apropie „rapid” de pragul de un milion de decese, potrivit organizaţiei.

De asemenea, numărul de noi cazuri săptămânale a atins în regiune 1,6 milioane, în condiţiile în care în urmă cu doar cinci săptămâni scăzuse sub un milion, subliniază OMS.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr